Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Εξηγήσεις από τον Κ. Καζάκο: Δεν είπα προδότες τους νέους, αλλά αυτούς που τους οδήγησαν να φύγουν

Εξηγήσεις από τον Κ. Καζάκο: Δεν είπα προδότες τους νέους, αλλά αυτούς που τους οδήγησαν να φύγουν


Εξηγήσεις για τη δήλωσή του που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων δίνει ο Κώστας Καζάκος, διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στο Ράδιο Γάμμα.
«Ό,τι θέλει ο νέος πρέπει να το παλέψει και να αγωνιστεί να τα κερδίσει στον τόπο του, αλλιώς είναι ξένος! Φύγανε και πάνε και δουλεύουν για τις ξένες χώρες και ο τόπος τι θα γίνει; Αυτό είναι στην ουσία… προδοσία» είχε δηλώσει στην κάμερα του Happy Day προκαλώντας σάλο.
Τώρα δίνει εξηγήσεις λέγοντας ότι «βυσσοδομούν» πάνω στη δήλωσή του: «Δεν είπα προδότες τους νέους που φεύγουν. Είπα προδότες αυτούς που τους οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με αποτέλεσμα να φύγουν.
Πώς λέγεται αυτό το φαινόμενο; Εξανδραποδισμός δεν λέγεται; Όταν οι στατιστικές της Ευρώπης λένε ότι 500.000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει για μεροκάματο στην Ευρώπη και έχουν κοστίσει στην Ελλάδα 12 δισ. ευρώ και οι χώρες υποδοχής έχουν επωφεληθεί με 65 δισ. ευρώ, αυτό δεν είναι εξανδραποδισμός για τον τόπο; Οι νέοι πρέπει να μένουν και να αγωνίζονται στον τόπο τους», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου